3 Tips voor meer privacy in uw tuin

Wilt u heerlijk buiten zitten en genieten van de zon? Dan wilt u niet gestoord worden door ongenode gasten. Neem de volgende tips van Brouwers Houtbouw in acht!

Heerlijk buiten zitten in de tuin: voor de meeste mensen is het de ultieme vorm van ontspanning. Meestal bent u niet de enige in de buurt met dat idee. Zeker wanneer u niet landelijk woont, maar in een wat dichter bebouwde omgeving, kan het soms voelen alsof iedereen u kan horen en zien. Aan dat eerste is niet zoveel te doen – maar aan dat tweede des te meer! Bijvoorbeeld met deze tips.

 1. Zet uw terrasmeubels op een plaats waar u niet direct in het zicht zit.
  Dat lijkt een open deur, maar zeker wanneer u nog niet zo lang geleden in een woning bent getrokken met een al aangelegde tuin, bent u geneigd om de tuinmeubels op dezelfde plaats te zetten als de vorige bewoners. Dat hoeft echter niet de meest gunstige plaats te zijn qua privacy. Bedenk eens goed wat er zou gebeuren met uw zichtbaarheid wanneer u uw terras op een andere plaats in de tuin zet. Dat kan vaak al veel schelen!
   
 2. Een beetje groen doet wonderen.
  Mooie, groene afscheidingen tussen uw tuin en die van de buren zorgen niet alleen voor privacy, maar ook voor een rustige sfeer in de tuin. U kunt hiervoor bijvoorbeeld gebruik maken van coniferen, of van klimop die u door een draadhek laat groeien. Deze planten en boompjes blijven de hele winter groen, dus ook in de winter kijkt u niet bij elkaar de tuin in. En wanneer u kiest voor volwassen planten, is de inkijk minimaal. Al zal het toch altijd wel een tijdje duren voor uw ‘groene schutting’ zo dicht begroeid is dat u écht niets meer ziet.
   
 3. Plaats een schutting.
  Dit is de snelste en gemakkelijkste oplossing. Schuttingen zijn er in veel soorten en maten. De standaard schuttingdelen van de bouwmarkt, waar half Nederland mee vol staat, bijvoorbeeld. Maar er zijn ook mooiere en stijlvollere schuttingen te koop. Bijvoorbeeld eikenhouten schuttingen van Brouwers Houtbouw. Omdat we alleen het allerbeste kwaliteitshout gebruiken, weet u zeker dat u jarenlang plezier heeft van uw schutting. De perfecte oplossing voor meer privacy!

Wilt u ook een schutting om meer privacy in uw tuin te creëren? Neem contact met ons op.