5 redenen waarom jij een tuinoverkapping wilt!

Wilt u graag meer ruimte bij uw woning creëren? Dan is een tuinoverkapping zeker een oplossing. Een overkapping biedt veel mogelijkheden. Zo kunt u het hele jaar genieten van extra leefruimte en het buitenleven, ongeacht de weersomstandigheden. In de meeste gevallen heeft u voor een overkapping geen vergunning nodig. Zo kunt u zonder al te veel moeite uw woning uitbreiden aan huis, of op een ideale plaats in uw tuin. Hier zijn nog vier andere redenen om voor een tuinoverkapping te kiezen:

Tuinplezier het hele jaar door

Een overkapping is zeker een waardevolle toevoeging aan uw tuin. Het gehele jaar door geniet u van uw tuinoverkapping: op warme zomerdagen voor schaduw en in de herfst beleeft u knusse herfstavonden. Zet de buitenkachel of terrasverwarmer aan, leg warme dekentjes klaar en maak een grote pan glühwein. Zo geniet u van uw tuin vol magische, warme herfstkleuren. En heeft u onverwachts last van een regenbui? U zit lekker droog. Wilt u graag uw overkapping kunnen sluiten? Dan is een glazen schuifwand zeker een optie. Met een glazen schuifwand maakt u van uw overkapping een tuinkamer, ideaal voor de koudere dagen.

Schaduwplek in de zomer

Niets is fijner dan in de zomer genieten van het warme buitenleven. Maar is de hele dag in de felle zon doorbrengen niets voor u? Dan is een overkapping een oplossing. Met een tuinoverkapping creëert u een schaduwplek in de tuin, ideaal voor een stralende zomerdag. Gezellig kaarten onder de overkapping, met een zomerse cocktail in de hand.

Houten buitenkeuken

Op een mooie zomeravond de lekkerste gerechten bereiden, een culinair etentje op een magische herfstavond of een gezellige winterbarbecue in de kerstvakantie. Een buitenkeuken onder uw overkapping zorgt voor veel fijne herinneringen. Het voordeel van een houten buitenkeuken: wanneer iedereen onder de overkapping zit hoeft u niet naar binnen om te koken. Dat kan gewoon onder de overkapping, bij uw gezelschap.

Geen gesjouw met tuinkussens

Het zal u waarschijnlijk wel bekend voorkomen: tijdens een zomerse dag slaat het weer om met een tropische regenbui tot gevolg. Dat betekent snel door de regen rennen om alle tuinkussens binnen te leggen. Want ook al heeft u all weather kussens, van veel regenbuien worden ze nooit mooier. Met een overkapping voorkomt u ongemakken als deze en staan uw tuinmeubelen het hele jaar droog.