Bouw uw eigen terrasoverkapping

De tuin wordt steeds meer een verlengstuk van ons huis. We zetten er mooie meubels neer, kleden hem aan met leuke accessoires en willen er het liefst het hele jaar van genieten. Dat brengt echter ook een nadeel met zich mee: al die extra tuinspullen moeten wel worden opgeborgen.

Er zijn legio manieren om extra opbergruimte in uw tuin te realiseren. Zo zijn er speciale tuinkasten op de markt en hangt u uw tuinslang netjes opgerold aan de muur. Ook gebruiken veel mensen een afdekking van de zandbak van hun kinderen om rondslingerend speelgoed mee af te dekken. De tuin ziet er zo opeens veel opgeruimder uit. Een andere manier om spullen op te bergen is in een tuinhuis, of zelfs onder een terrasoverkapping.
 

Gebruiksvoorwerpen worden eyecatchers

Dat laatste klinkt wellicht wat vreemd. Want dan zijn de spullen toch niet binnen opgeborgen, uit het zicht? Nee, dat klopt. Maar sommige zaken hoeven ook niet per se binnen te staan. Neem bijvoorbeeld de tuingereedschappen zoals een hark of een mooie ijzeren gieter. Wanneer u die aan de muur van uw huis hangt, onder een overkapping, zijn het opeens niet alleen gebruiksvoorwerpen maar ook echte eyecatchers, die laten zien dat er in uw tuin geleefd wordt. Ook de barbecue kan, mits afgedekt, prima onder een overkapping staan.
 

Terrasoverkappingen

Bij Brouwers Houtbouw kunt u modulaire terrasoverkappingen bestellen die u zelf in elkaar kunt zetten. Dat is minder ingewikkeld dan u misschien zou denken. Natuurlijk is enige handigheid wel aan te bevelen, maar u hoeft zeker geen volleerd klusjesman of –vrouw te zijn om de terrasoverkapping zelf in elkaar te zetten. U krijgt er immers een duidelijke handleiding bij. En staat de overkapping eenmaal, dan heeft u er jarenlang plezier van. Bij Brouwers Houtbouw maken we onze terrasoverkappingen namelijk van eikenhout van hoge kwaliteit. Zo weet u zeker dat u een goed product in handen heeft.
 

Diverse uitvoeringen

De modulaire zelfbouw terrasoverkappingen zijn er in diverse maten en uitvoeringen. Dus of u nu een moderne en strakke overkapping wilt, of juist kiest voor een tijdloos ontwerp: bij Brouwers Houtbouw vindt u altijd de ideale overkapping voor uw tuin. En bent u zelf niet zo handig? Indien u dat wenst, kunnen we ook het transport en de montage voor u verzorgen. Wel zo gemakkelijk! Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.