De smaakvolle buitenbeleving van koken

Ieder jaar kijken we met zijn allen uit naar die eerste barbecue van het seizoen. Misschien nog een beetje fris, maar zolang het droog is of wanneer we onder een overkapping staan kan het best. De tijden dat we moeilijk stonden te doen met een wegwerpbarbecue hebben we voorgoed achter ons gelaten, de mogelijkheden om buiten te koken zijn tegenwoordig eindeloos!

Barbecueën 2.0

De luxe barbecues hebben al eventjes hun intrede gedaan, maar wat te denken van koken in een smoker of op een vuurschaal met grillring? Bij Buitenbelevenissen zijn wij officieel dealer van OFYR, die hierin de meest prachtige items aanbieden.
En dan wordt het ineens extra leuk om ermee aan de slag te gaan. Probeer bijvoorbeeld eens wat verschillende houtsoorten met de smaak van je vlees en groenten kunnen doen wanneer je deze bereidt. Appelhout of kersenhout zijn geweldig voor in een smoker en geven een extra dimensie aan je gerechten.

Een volledige buitenkeuken

Wanneer je een tuinhuis of overkapping hebt dan hoort daar natuurlijk eigenlijk ook een buitenkeuken bij. Hierin kun je pas echt los qua mogelijkheden: denk aan een volwaardige buitenkeuken inclusief spoelbak, warm en koud water, een ingebouwde gasbarbecue, kookplaat en misschien zelfs een koelkast erbij. Zie jij het al voor je? Door zo’n complete buitenkeuken kun je eigenlijk het hele jaar door genieten van het buiten koken en eten.

Buitenbeleving

Nu je zo compleet kunt koken is het natuurlijk extra leuk om eens te experimenteren met koken uit eigen tuin. Gebruik bijvoorbeeld eens verse kruiden uit de tuin, of garneer een gerecht af met eetbare viooltjes. Bereidt samen de heerlijkste gerechten onder het genot van een goed glas wijn en zo wordt het buiten koken een echte Buitenbelevenis!