De tuintrends van 2016

Met het voorjaar in zicht is het tijd om vooruit te blikken op het komende tuinseizoen. Wat zijn de trends voor 2016? Welke ontwikkelingen zijn te zien op tuinbeurzen en in tuincentra? En hoe kunt u die toepassen in uw eigen tuin? Lees hier de tuintrends voor 2016.
 

De superstrakke trend van een aantal jaren geleden, met daarin veel rechte lijnen en (kiezel)stenen, lijkt op zijn retour. Daarvoor in de plaats komen tuinen met een natuurlijker uitstraling. Veel groen en beplanting, bodembedekkers, gras en soms zelfs een zwemvijver zijn helemaal van nu. De natuurlijke trend uit zich niet alleen in begroeiing, maar ook in de gebruikte materialen: hout, bamboe en andere natuurproducten vinden hun weg naar de tuin.
 

Moestuin

Een andere trend – eigenlijk meer een blijvertje – die we in de tuin vinden, is zelf groenten en kruiden kweken. Puur, onbewerkt en authentiek eten spreekt steeds meer mensen aan en hoe kunt u daar nu beter invulling aan geven dan met een eigen moestuin of plantenbakken met kruiden? Zo weet u zeker dat uw groenten onbespoten zijn en dat de kruiden in uw gerecht vers zijn. U hebt ze immers zelf zojuist geplukt.
 

Insectenhotel

De liefde voor alles wat groeit en bloeit uit zich niet alleen in steeds prominenter wordende begroeiing. Tuinliefhebbers besteden ook steeds meer aandacht aan de insecten en vlinders in de tuin. Vlinderstruiken kennen we natuurlijk al heel lang, maar inmiddels zijn er heuse insectenhotels op de markt waarmee u in no time een bloeiend insectenleven in de tuin haalt. Die insecten trekken op hun beurt weer vogels aan. Er ontstaat zo al snel een echt biotoopje, gewoon in uw eigen tuin!
 

Grens buiten en binnen vervaagt

Omdat we steeds meer genieten van het buitenleven, vervaagt de grens tussen binnen en buiten. Openslaande tuindeuren kunnen de overgang van huis naar tuin verkleinen, maar de temperaturen zijn in het voorjaar of in het late najaar vaak niet zo prettig. Een veranda of eikenhouten terrasoverkapping maakt het mogelijk om langer buiten te zitten. Zo geniet u nóg meer van uw tuin.
 

Eikenhout in uw tuin

Wilt u weten hoe u van uw tuin een prettige verblijfplaats voor mensen én dieren kunt maken? Bijvoorbeeld met houten plantenbakken of een eikenhouten veranda? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag alles over de mogelijkheden om met eikenhout een natuurlijke uitstraling in uw tuin te creëren waar u jarenlang plezier van hebt.