Dieren naar buiten? Zorg voor beschutting!

Het is voorjaar en dat betekent dat veel dieren weer naar buiten mogen! De weilanden staan weer vol met koeien en paarden. Heeft u zelf ook een paard, pony, ezel of andere dier? Zorg er dan voor dat het genoeg beschutting krijgt. Niet alleen in de winter, maar ook in de zomer.

Paarden

De warmte en de zon kunnen bij paarden zorgen voor hittestress. Ze krijgen dan allerlei gezondheidsklachten, omdat ze hun warmte niet goed kwijt kunnen. Zorg er daarom voor dat uw paard toegang heeft tot onbeperkt water en geef het veel zout. Wanneer u een tuinslang in de buurt heeft, kunt u het paard afspoelen zodat het paard, met het water, de hitte kwijtraakt. Daarnaast is het belangrijk dat een paard schaduw heeft. Dat kan een grote boom zijn, maar liever nog een schuilhut of vrije inloop in de stal. Daar zal het ook warm zijn, maar kan het paard in ieder geval de zon ontwijken.
 

Ezels

Ezeltjes hebben ook een heel jaar lang behoefte aan schuilruimte. In de winter wat meer dan in de zomer, want ezels zijn goed bestand tegen warmte en wat minder tegen regen en wind. Maar toch is het belangrijk dat ezels in de zomer in de schaduw en uit de wind kunnen staan. Een schuilhut of vrije toegang tot het dierenverblijf is ook hier van belang.
 

Schapen

Heeft u ook wel eens medelijden met schapen die in de zomer nog een dikke vacht hebben? Nergens voor nodig! De wol beschermt schapen in de zomer juist tegen de zon en tegen insecten. Wanneer schapen tijdens een warme zomer geschoren zouden worden, bestaat juist het gevaar dat ze verbranden. Toch is schaduw ook voor schapen heel belangrijk.
 

Dierenverblijf

Wanneer u dieren in uw eigen tuin heeft, dan kunt u de broodnodige beschutting tegen de zon en de hitte heel gemakkelijk realiseren door een speciaal dierenverblijf te plaatsen. Bij Brouwers Houtbouw kunt u terecht voor een dierenverblijf op maat, gemaakt van Europees eikenhout. Zo weet u zeker dat uw dierenverblijf lang meegaat, maar ook dat de natuurlijke uitstraling ervan goed past binnen de landelijke leefomgeving van uw dier. Uw dierenverblijf is dus niet alleen functioneel, maar ook mooi.
 

Vergunning

Voor de meeste dierenverblijven is een bouwvergunning nodig van de gemeente. Wij maken het aanvragen daarvan gemakkelijk voor u, omdat u van ons een gedetailleerde bouwtekening van uw dierenverblijf krijgt. Daarmee wordt het aanvragen van de vergunning een fluitje van een cent. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!