Geniet van de winter met een overkapping

Met een tuin- of terrasoverkapping kunt u het hele jaar door genieten van uw tuin. Onder uw overkapping is het al snel een paar graden warmer dan in de frisse buitenlucht. Lees er hier meer over!

En wanneer u er ook nog eens een terrasverwarming onder zet en een plaid over uw benen legt, wordt het helemaal aantrekkelijk om in de winter lekker op uw eigen terras te gaan zitten, in plaats van binnen!
 

Overdekt terras

Redenen genoeg om af en toe de warme woonkamer te verruilen voor uw overdekte terras. Want buitenlucht is heel gezond, zeker ook in de winter. Al was het alleen al vanwege de broodnodige vitamine D, die we voornamelijk door zonlicht krijgen. De meeste mensen krijgen hier in de winter te weinig van binnen, omdat de zon dan verder weg staat en de veelal korte fiets- of wandeltochtjes naar de supermarkt of het werk te kort zijn om voldoende vitamine D aan te maken. Door lekker buiten te zijn, bijvoorbeeld tijdens een flinke wandeltocht of een middagje in de tuin te zitten, heeft u weer wat zonneschijn te pakken.
 

Voordelen voor gezondheid

Maar ook op andere vlakken heeft in de buitenlucht zijn veel gezondheidsvoordelen. Zo werkt buiten zijn en naar bloemen en planten kijken al stressreductie met zich mee – en daarvoor hoeft u niet op pad, zelfs gewoon in de eigen tuin zitten verlaagt gevoelens van stress al meteen. Ook zijn er aanwijzingen dat mensen die regelmatig buiten zijn, zich beter kunnen concentreren.
 

Meer weten? 

Wilt u ook het hele jaar door genieten van uw tuin? Brouwers Houtbouw kan u adviseren over welk type overkapping voor uw tuin of terras geschikt is. De overkappingen worden gemaakt van eikenhout van hoge kwaliteit, u heeft er dus jarenlang plezier van. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag alles over de diverse mogelijkheden.