Ibiza op het balkon

Balkons worden tegenwoordig niet meer gezien als een veredelde opslagplaats, maar steeds meer als een uitbreiding van de woonkamer. Doe inspiratie op met de blog van Brouwers Houtbouw!

Herinnert u zich de tijd nog dat balkons saaie, grijze bakken waren die vooral dienden voor het stallen van de afvalzakken en de lege flessen? Waar met een beetje geluk een paar plastic plantenbakken aan hingen voor wat sfeer buiten? Die tijd is voorbij!
 

Boho stijl op balkon

In de tuincentra zijn dan ook steeds meer leuke items te vinden om het balkon mee in te richten. De trends die we ook in huis en in de tuin zien, worden doorvertaald naar het balkon. Veel kleur en een boho-achtige Ibiza-stijl zijn daarbij de in het oog springende ontwikkelingen. Kaarshouders met veel kleur, comfortabele stoelen met kleurrijke kussens en voor wie het écht vrolijk wil: een lampionnensnoer. Deze accessoires maken van het balkon een aangename plaats om op een zwoele zomeravond te vertoeven.
 

Vrolijke tapijtjes

Voor het échte Ibiza-gevoel is het natuurlijk lekker om met blote voeten op het balkon te kunnen lopen. U kunt een kunstgrasmatje op het balkon leggen. Maar nog leuker is het om vrolijk gekleurde tapijtjes of matten neer te leggen. Zacht aan de voeten, leuk om te zien. En is er een glas sangria of rosé overheen gegaan? Gooi dan het matje gewoon in de wasmachine en leg hem fris gewassen weer neer!
 

Balkon aanbouwen

Een gezellig aangekleed balkon of dakterras is dus de ideale plaats om te cocoonen en te ontspannen. En dat is zeker niet alleen voorbehouden aan klein behuisde mensen of aan bewoners van appartementen. Ook mensen met een wat groter huis kunnen ervoor kiezen om een balkon aan hun huis toe te voegen. Wanneer u het slim aanpakt, doet het balkon zelfs dubbel dienst: als balkon op de eerste verdieping en als terrasoverkapping voor de begane grond! Dat is vooral ideaal wanneer u in een drive-inwoning of maisonette woont, met de keuken en woonkamer op de eerste verdieping. U kunt dan zo vanuit uw woonkamer of keuken uw balkon op stappen om buiten te ontbijten. Of u gaat in de tuin in uw loungeset onder de terrasoverkapping zitten, op die lange hete zomeravonden. Zo heeft u het beste van twee werelden.
 

Uw eigen balkon of terrasoverkapping

Wilt u ook een balkon of terrasoverkapping toevoegen aan uw woning? Brouwers Houtbouw maakt balkons en terrasoverkappingen van Europees eikenhout van hoge kwaliteit. Zo weet u zeker dat de constructie degelijk en stevig is, zodat u er jarenlang plezier van heeft. Met onze gedetailleerde bouwtekeningen is het aanvragen van een eventuele vergunning bovendien heel eenvoudig. Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. We vertellen u graag alles over de mogelijkheden.