Inspiratie nodig? Dit zijn de tuintrends voor het najaar van 2016

Met het invallen van het najaar begint de tuin aan zijn jaarlijkse metamorfose. Groene bladeren en kleurige bloemen maken plaats voor dwarrelende bladeren met typische kleuren zoals rood, geel en bruin. Klaar voor tuininspiratie? Bekijk dan de tuintrends voor het najaar van 2016.

De herfst is een tussenseizoen waarin de natuur zich van een hele andere kant laat zien in de voorbereiding op de aankomende winter. Met de komst van de herfst is het echter ook weer tijd voor de nieuwste trends voor de najaar tuin.

 

Tuintrend Comfort & luxe

Dat het buiten wat kouder wordt, betekent natuurlijk niet dat u niet meer van de tuin kunt genieten. Gewoon lekker warm aankleden en u voelt niets meer van die kou. De tuintrend 'comfortabel & luxe' speelt hierop in en maakt het, zoals de naam al verraadt, allemaal net wat comfortabeler. Dit uit zich door tuinmeubels met een strakke vormgeving en accessoires van duurzame en gerecyclede materialen.

Hierbij overheersen natuurtuinen en zorgen goud-, zilver- en koperkleurige tinten voor een luxueus accent. Daarnaast creëer je met een paar bijpassende herfstbloeiers een lekker frisse en pure look in je tuin. Kies hierbij voor planten met witte en gele bloemen en bijvoorbeeld een mooie groenblijvende plant zoals een laurierboompje.
 

Tuintrend Unexpected Wild

Bent u een echt buitenmens en krijgt u maar geen genoeg van vogels, vlinders en lekker robuuste landschappen? Dan is de tuintrend Unexpected Wild echt iets voor u. Deze trend focust zich op de natuur en uit zich door tuinen die licht verwilderd ogen en waarin tuinplanten met zachte tinten de show stelen. Die bladeren op het gazon en in de tuin mag u dan ook laten liggen.

Ook de accessoires en basismaterialen hebben een natuurlijke uitstraling en maken het plaatje compleet. Kies hierbij voor een variatie aan herfstbloeiende planten zoals de winterheide en viooltjes.
 

Tuintrend Happy Life

De tuintrend Happy Life nodigt uit om uw tuin om te toveren tot een kleurrijk geheel waarin herfstbloeiers en gekleurde materialen de hoofdrol spelen. Zet bijvoorbeeld fruitkistjes neer in een felle kleur, kies voor gekleurde tuinmeubels of geef uw eikenhouten schutting een kleurtje. Het mag allemaal bij deze tuintrend.

De planten die bij deze tuin horen zijn onder andere de najaarsviool en bolchrysant, maar ook een laurierboompje of Leucothoe met groen of rood blad past er perfect bij.
 

Dit najaar extra genieten van uw tuin?

Nog meer genieten van uw tuin dit najaar? Bekijk dan ook eens onze mogelijkheden voor een houten tuinoverkapping, een nieuw tuinhuis of een prachtige houten plantenbak.