Lekker de zomer in met de barbecuetrends voor 2017

Zonnige zomeravonden hebben op veel mensen een onweerstaanbare aantrekkingskracht om buiten te eten. En wat is nou lekkerder dan de barbecue aanwakkeren of op uw gemak vlees te grillen in uw buitenkeuken? Brouwers Houtbouw geeft u enkele barbecuetips.

Bij ons loopt het water in de mond ... Benieuwd welke smakelijke trends de barbecue-ervaring compleet maken? Lees dan even verder.
 

Bijgerecht of hoofdgerecht?

Bij barbecueën draait het allemaal om het vlees. Tenminste, zo was het altijd. Volgens de BBQ trends voor 2017 worden bijgerechten steeds belangrijker. En natuurlijk horen hier luxe bijgerechten en producten bij. Die supermarktsauzen en simpel stokbroodje maken dus plaats voor zelfgemaakte salades & sauzen en groentes die u zelf op de barbecue heeft gegrild. Smakelijk!
 

Hout op de grill

Met hout kun je alle kanten op. Niet alleen voor het realiseren van prachtige eikenhouten bijgebouwen, maar ook om mee te experimenteren op de barbecue! Wist u dat je door het gebruik van een ander soort hout op de grill een andere smaak creëert? Probeer bijvoorbeeld eens het verschil met hout van oude wijnvaten, olijfhout of de esdoorn.
 

Een rookgordijn van smaak

Geef een extra smaakdimensie aan uw vlees, vis en groentes door deze te roken op de barbecue. Een vrij eenvoudige techniek waarmee u allerlei soorten smaken kunt toevoegen en die zorgt voor een extra smaakbeleving. En wilt u het echt professioneel aanpakken? Dan zijn er ook speciale rookgenerators te koop.
 

Biologische producten op de barbecue

In de supermarkten zag je het al terug, maar ook op barbecuegebied maken biologische producten hun opmars. Mensen vinden het steeds belangrijker om te weten waar het vlees vandaan komt en of de dieren een goed leven hebben gehad. Biologische producten voor op de barbecue zijn dan ook 'helemaal in'.
 

De hightech barbecue

Smartphones, zelfrijdende auto's en automatische stofzuigers. Alles lijkt wel hightech tegenwoordig. De barbecue kan dan ook niet achter blijven waardoor steeds meer slimme accessoires te koop zijn. Denk bijvoorbeeld aan digitale temperatuurmeters of micro-blowers die de temperatuur reguleren. Zo wordt barbecueën eenvoudiger én ook nog eens lekkerder.
 

Bent u klaar voor het barbecueseizoen?

Bij Brouwers Houtbouw bieden we allerlei mogelijkheden om deze zomer nóg meer van uw tuin te genieten. Bekijk bijvoorbeeld eens onze houten buitenkeukens en laat u verrassen door de uitgebreide mogelijkheden.