Maak kennis met houten plantenbakken

In de jaren negentig waren de terracottakleurige plantenbakken niet aan te slepen. Daarna maakten deze plantenbakken plaats voor beton. Maak nu kennis met de plantenbak van hout! Lees meer op deze nieuwsblog van Brouwers Houtbouw.

In de jaren negentig waren de terracottakleurige plantenbakken niet aan te slepen. De afgelopen jaren waren de grijze, betonnen plantenbakken juist alomtegenwoordig. In ieder tuincentrum, en ook in bijna iedere tuin, stonden ze. Soms kubistisch en strak, soms ook in een ronde vorm, maar altijd van licht- of donkergrijs steen.

Natuurlijke uitstraling

Trends op tuingebied komen en gaan en de komende jaren is het de beurt aan de houten plantenbak om een comeback te maken. Houten plantenbakken geven de tuin of het balkon een heel natuurlijke uitstraling, omdat ze naadloos passen in de rest van de begroeiing. Daarnaast zijn ze goed bestand tegen weersinvloeden. Waar een betonnen of aardewerken bak kapot kan vriezen, is dat gevaar bij een houten plantenbak niet of nauwelijks aanwezig. Zolang de planten maar winterhard zijn, kunt u de bak in de winter gewoon buiten laten staan. Handig in de tuin, maar zeker ook wanneer u in een appartement woont en u geen ruimte heeft om een plantenbak in de winter binnen te zetten.
 

Planten of zaaien

Voor welke plantenbak u ook kiest: nu is hét moment om er planten in te zetten. De ergste vorst hebben we achter de rug en het wordt weer tijd voor nieuw groen in de tuin. Of u nu kiest voor zelf zaaien of voor plantjes uit het tuincentrum: wanneer u nu wat tijd en geld investeert in planten, geniet u deze zomer van een weelderig groene tuin. Of van een mooi aangekleed balkon.
 

Europees eikenhout

Bij Brouwers Houtbouw vindt u houten plantenbakken in diverse maten en uitvoeringen. Omdat wij alleen werken met hoogwaardig Europees eikenhout, weet u zeker dat u jarenlang plezier hebt van uw plantenbak. Bekijk hier de mogelijkheden of neem vrijblijvend contact met ons op.