Prachtige hekwerken met post & rail

In films ziet de prairie er altijd zo mooi uit, met die prachtige hekwerken en weidse uitzichten. In Nederland moeten we het qua weilandafscheiding echter vaak doen met uitzicht op prikkeldraad. Gelukkig zijn de houten hekwerken – post & rail genaamd – ook in Nederland aan een opmars bezig.

Op steeds meer plaatsen wordt het landschap opgesierd met mooie houten afscheidingen. De naam is simpelweg een beschrijving van het hekwerk zelf: de posts zijn de verticale palen, de rails de horizontale leggers erdoorheen. Een post & rail hekwerk is een echte eyecatcher in het landschap. Het geeft een landelijke, serene uitstraling, zeker wanneer het hekwerk van natuurlijk materiaal is gemaakt en niet geschilderd wordt.
 

Varianten van post & rail

Het is de oudste vorm van hekwerk en het kan in heel veel verschillende varianten gemaakt worden – het is zelfs mogelijk om post & rail hekwerk van beton te maken. Het populairst is echter nog altijd de houden variant. En dan in het bijzonder de versie van kastanjehout, een materiaal dat van oudsher veel wordt gebruikt voor deze hekwerken. De reden voor deze materiaalkeuze? Het hout smaakt bitter voor paarden. Ze zullen er dus niet aan gaan knagen, wat bevorderlijk is voor de levensduur van het post & rail hekwerk.
 

Meer weten?

Wilt u zelf ook graag zo’n landelijke weilandafscheiding? Brouwers Houtbouw maakt kastanjehouten post & rail hekwerk op maat. Onze adviseurs kunnen u er alles over vertellen!