Sfeer in de tuin dankzij hout

De tijd dat een tuin bestond uit een terras, een grasveld en een paar bordertjes met planten ligt al lange tijd achter ons. Tuinontwerp en –architectuur is volwassen geworden, ook in Nederland. Breng sfeer in uw tuin aan met deze tips van Brouwers Houtbouw. 

Mensen zien hun tuin steeds meer als een verlengstuk van hun woning, waarin het prettig toeven moet zijn. En net zoals er in interieurs veel smaken en mogelijkheden zijn, is dat ook in tuinen het geval. Of iemand nu voor een strakke, minimalistische zentuin kiest of voor een natuurlijke tuin met veel groen en bloeiende planten, één constante factor zien we bijna altijd wel terug: het gebruik van hout. Dat begint al bij de schutting, die in veel gevallen van hout is gemaakt. Maar er zijn ook steeds meer mensen die kiezen voor een houten tuinhuisje, in plaats van een stenen schuurtje. Handig én het geeft een sfeervolle aanblik in de tuin.
 

Geniet van de voordelen van een terrasoverkapping

Daarnaast laten steeds meer mensen een veranda of terrasoverkapping in hun tuin plaatsen. Dat past in de trend dat de tuin het hele jaar door een prettige plek is om in te verblijven, en niet alleen in die paar zonnige zomermaanden. In veel gevallen wordt zo’n overkapping of veranda gemaakt van hout. Dat is niet alleen stevig, maar heeft ook een natuurlijke uitstraling. Zo lopen huis en tuin mooi vloeiend in elkaar over.
 

Houten plantenbakken in uw tuin

Een relatief nieuwe ontwikkeling is de plantenbak. Waar tot voor kort vooral grijs cement of natuursteen en daarvóór terracotta werd gebruikt, zijn houten plantenbakken op steeds meer plaatsen te vinden. Ook hier zien we de hang naar een meer natuurlijke uitstraling dus terugkomen. Het voordeel van houten plantenbakken is dat ze tegen een stootje kunnen en goed zijn bestand tegen weersinvloeden, maar ook dat ze gemakkelijk op wieltjes kunnen worden geplaatst. Dat maakt het gemakkelijker om ze in de winter binnen te kunnen zetten – want de bakken kunnen dan wel vorstbestendig zijn, de boompjes of planten die erin staan, zijn dat vaak niet.
 

Houten gebouwen van Brouwers Houtbouw

Hout heeft dus allerlei toepassingen in en om de tuin. Brouwers Houtbouw kan u helpen om ook uw tuin een meer natuurlijke uitstraling te geven door bijvoorbeeld een schutting, bijgebouw, tuinhuis of overkapping van kwalitatief hoogwaardig eikenhout. Kijk gerust eens rond op onze site of neem contact op voor een persoonlijk advies.