Sit back and relax! Zes tips voor een onderhoudsarme tuin

Kijken naar de bloeiende planten en de rondfladderende vlinders, luisteren naar het water van de vijver en ondertussen genieten van de geur van pasgemaaid gras of van een heerlijke barbecue: een tuin biedt veel ontspanning. Zeker wanneer u uw tuin met onze tips zodanig inricht dat hij maar weinig onderhoud vergt. Het enige dat u dan nog hoeft te doen, is achterover leunen en relaxen!

1. Nooit meer onkruid tussen de voegen

Door bij het plaatsen van uw tuinverharding te kiezen voor een ingenieus onderbouwsysteem en een speciaal voegmiddel van Romfix krijgt onkruid tussen uw tegels geen kans meer. Bovendien kan uw terras of tuinpad niet meer verzakken en wordt regenwater op een goede manier afgevoerd. Wilt u dat uw terrasverharding er jarenlang als nieuw uit blijft zien, zonder algengroei of verkleuring? Kies dan voor keramische tuintegels. Deze zijn zelfs in houtlook verkrijgbaar!

2. Altijd genoeg water 

Uw gazon of plantenborders hebben genoeg water nodig, maar zeker in de zomer is het soms lastig te bepalen hoeveel water ze moeten hebben. En wie zorgt er tijdens uw vakantie voor dat de planten niet uitdrogen? Met een irrigatiesysteem in uw tuin zijn die zorgen verleden tijd. Zo kunnen uw planten via slangen druppelsgewijs worden voorzien van water en kan er zelfs een verzonken sprinklersysteem in uw gazon worden geplaatst, dat u met een app kunt bedienen. U vergeet nooit meer het gazon te sproeien!

3. Een fris zwembad

Met een zwembad in de tuin kunt u een verfrissende duik nemen, wanneer u maar wilt! Bang dat een zwembad veel onderhoud vergt? Dat valt best wel mee. En met de nieuwste technieken maakt u het zichzelf helemáál gemakkelijk. U kunt bijvoorbeeld uw zwembad laten uitrusten met een systeem dat automatisch de waterkwaliteit controleert en chloor toevoegt wanneer dat nodig is. Ook kunt u uw zwembad voorzien van een afdekking die u via een app kunt bedienen. Zo blijft uw zwembad schoon en fris!

4. Mooi en handig hout 

Een saaie schutting die u ook nog eens om de paar jaar moet beitsen. Dat wilt u toch niet? Gelukkig zijn er méér mogelijkheden. Zoals thermisch behandeld hout voor uw gevel of uw schutting. Dit hout is op een natuurlijke, duurzame wijze behandeld zodat het een mooie, robuuste look krijgt en weinig onderhoud nodig heeft. 

5. Snel een mooie tuin 

Een mooie tuin met volle begroeiing, zonder dat u daar eerst een paar seizoenen op moet wachten. Met kant-en-klare bodembedekkersmatten is uw tuin vanaf dag één mooi vol en groen. Bijkomend voordeel: ook onkruid krijgt vanaf de dag dat de matten worden aangeplant, geen enkele kans! 


6. Altijd een perfect gemaaid gazon 

Met uw voeten omhoog onder het genot van een drankje toekijken hoe uw gazon op precies de juiste lengte wordt gemaaid. Met een robotmaaier wordt het mogelijk! 

Wel de lusten, niet de lasten

Heeft u geen groene vingers, maar wilt u wel van een mooie tuin genieten die tot in de puntjes is verzorgd? Besteed dan onderhoud uit aan Jansen Hoveniers. Of u nu alleen het jaarlijkse groot onderhoud en het snoeiwerk wilt laten uitvoeren, of elke maand een hovenier wilt inschakelen: met een onderhoudscontract op maat is alles mogelijk. Meer weten? Neem contact op!