Tuintrend: de winterbarbecue

In de winter zijn de meeste Nederlanders niet vaker in de tuin te vinden dan noodzakelijk. Zonde, want een sfeervolle winterbarbecue kan heel gezellig zijn. Daarnaast is het ook nog eens gewoon een origineel idee om met familie of vrienden te doen. Brouwers Houtbouw geeft enkele tips.

Het idee voor een winterbarbecue komt uit de VS en Canada waar de winterbarbecue wordt gezien als een gezellige familie traditie. Het argument dat het hier in de winter te koud is, is dan ook meteen van tafel met het oog op de ijzige winters in deze landen.
 

Aandachtspunten voor uw winterbarbecue

Natuurlijk zijn er wel enkele zaken waar u op kunt letten als u een winterbarbecue gaat organiseren. Zo is het winterweer vaak onvoorspelbaar en kan de barbecue zomaar in het water vallen door een flinke (winterse) bui. Zorg daarom dat de barbecue beschut staat. Bijvoorbeeld onder een houten overkapping of (zelfbouw) terrasoverkapping.
 

Maak het buiten aangenaam

Denk daarnaast ook eens aan zaken zoals een terrasverwarmer, een terrashaard of een sfeervolle vuurkorf. Ideaal voor wat extra warmte (en sfeer) tijdens de barbecue. Ook leuk is om het menu aan te passen aan het winterseizoen. Serveer bijvoorbeeld warme dranken zoals glühwein of een lekkere soep als voorgerecht. Qua vlees kunt u bijvoorbeeld kiezen voor biefstuk of wild, het is maar net wat u lekker vindt. En die salade? Die vervangt u door gegrilde groente.
 

Bourgondisch genieten met uw eigen buitenkeuken

Wilt u iets meer luxe en comfort? Bekijk dan de buitenkeukens van Brouwers Houtbouw. Deze speciale eikenhouten bijgebouwen staan garant voor een hoogwaardige kwaliteit en zijn uit te rusten met de faciliteiten die u wenst. Een veelzijdige toevoeging aan uw tuin waar u het hele jaar plezier van heeft. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze eikenhouten buitenkeukens of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.