Zomer 2016: de foodtrends

De zomer komt eraan! De tijd van lekker lange, lome avonden in de tuin, waarbij u geniet van lekker eten en drinken. We nemen u graag mee in de laatste foodtrends!

Het Voedingscentrum voert regelmatig veranderingen door in de Schijf van Vijf, maar de wijzigingen van dit jaar maakten de tongen los. Opvallend was vooral het feit dat bonen en peulvruchten een prominentere rol kregen in het voedingsadvies. Hoewel… de laatste jaren zijn ook foodies massaal gevallen voor bonen in diverse vormen en bereidingen. Zin in een dagje vegetarisch? Beanburgers doen het altijd goed, óók op de barbecue!
 

Langzaam gegaard vlees

Over de barbecue gesproken: zo’n wegwerpbarbecue, dat kan natuurlijk écht niet meer. Tegenwoordig moet een barbecue minstens een deksel hebben, en liefst ook een regelbare temperatuur. Want dan kun je pas écht goed aan de slag met een foodtrend die eigenlijk al een tijdje gaande is, maar ook in 2016 nog populair is: langzaam gegaard vlees. Bijvoorbeeld pulled pork, of de rundvleesvariant: brisket. Het duurt een paar uurtjes, maar dan heb je ook wat.
 

Zeewier

Ook zeewier zien we steeds meer terug in de schappen. Zo zijn er zeewierburgers en zelfs broodjes van zeewier. Helemaal hip is zeewierpasta van het Nederlandse bedrijf Seamore, dat sinds kort verkrijgbaar is in de supermarkt. Het zeewier – Himanthalia genaamd – is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel duurzaam!
 

Buitenkeuken

Al deze foodtrends kunt u in uw eigen keuken maken. Of toch liever in de buitenkeuken? Brouwers Houtbouw maakt buitenkeukens van hoogwaardig eikenhout, waar u jarenlang plezier van hebt. Omdat de keukens modulair worden opgebouwd, kunt u uw keuken naar eigen wens samenstellen. Een hardstenen aanrechtblad maakt uw keuken compleet. Bekijk snel de mogelijkheden of neem contact op voor meer informatie!