Zomerse ideeën voor uw tuinoverkapping

Wilt u het maximale uit uw tuinoverkapping halen deze zomer? Bekijk dan de zomerse tips van Brouwers Houtbouw en ga aan de slag.

De veranda en tuinoverkapping zijn een populaire toevoeging aan de woonruimte. Dit bouwwerk voegt dan ook extra comfort en gemak toe aan uw leefomgeving waar u het hele jaar door van profiteert. Een stukje extra luxe waarmee u ook nog eens meer van uw tuin geniet en lekker koel in de schaduw kunt zitten.
 

Tuinoverkapping met een kleurtje

Natuurlijk is de kleur van eikenhout prachtig om te zien. Veel mensen zijn dan ook dol op de robuuste en natuurlijke uitstraling van het houtwerk. Maar wil je iets fellers of meer zomers? Geef dan het dak een kleurtje. Kies bijvoorbeeld voor een subtiele kleur zoals licht grijs of mintgroen of een lekker zomerse variant met terracotta of azuurblauw tinten.
 

Meer ruimte met een spiegel

Een ander idee is om een spiegel op te hangen. Dit geeft niet alleen een sierlijke uitstraling, maar zorgt er ook voor dat de ruimte groter lijkt. Handig als de ruimte onder uw tuinoverkapping beperkt is, maar u toch het gevoel van een grotere ruimte wilt creëren.
 

Zet planten neer

Een tuinoverkapping van eikenhout is niet alleen prachtig om te zien, maar door zijn natuurlijke uitstraling ook perfect te combineren met planten. Denk bijvoorbeeld aan grote houten plantenbakken met kleurige bloemen of een rozenstruik of druivenstruik tegen de tuinoverkapping. Of hang mooie hangplanten aan de zijkanten van de tuinoverkapping. Volop keuze om uw eigen groene oase te creëren!
 

Loungeruimte

Veel mensen zetten hun tuinset onder de tuinoverkapping. Een prima optie, maar u kunt de ruimte ook omtoveren tot een echte loungehoek met comfortabele zitkussens, een hangmat of loungebank. Zo wordt buiten zitten pas echt genieten!